Sök:
Gjutna Elvira kakelplattor. Här har vi blandat alla fyra varianterna. En svart Patio färgtvätt och slutligen Gilders paste Foundry Bronze. 
Gammal platta som fick nytt utseende genom att måla dn yttre delen med Gilders paste svart och Gilders paste inca gold. 
Gjuten i Elvira slät kvadratisk gjutform. Krackelerad och efterbehandlad.
Solros i bruna toner. Fotograferad med English flower.
Trana gjutform målad med Patio Green Granite och Gilders paste German Silver, Iris Blue.
Pallunderrede med grafikplatta målad med Patio silver och svart. När du gjuter platta till pallunderreden kan du fylla gjutformen till hälften bara.
English flower gjutform.Dekorerad med Blåa Patiofärger. Sen en Svart Patio färgtvätt. Sist Gilde Paste som dekorering på reliefen. Glöm inte att du kan använda Patio färgerna på trä och måla gammalt bordsunderrede i samma nyans om du vill ha det som bordsskiva.
Castillion nedfälld i gatusten.
Gjuten i Träplank-gjutform. Efterbehandlad med sten o fogskydd.
Gjuten i vår nya Paisley-gjutform. Färgtvätt med Patio vintage rosa. Dekorerad med Koppar förgyllning. Efterbehandlad med sten o fogskydd.
Litet rabarbelblad som vi gjort en mörk färgtvätt med Patio. Punktrostad, Patio mint på kanten för att få en mossliknande effekt.Även små strängar av Patio guld.
Gjuten i English flower gjutform. 3-6% titanoxid på cementvikt. Tillsätt oxiden i den blöta betongsatsen.
Gjuten i Celtic knot. Dekorerade mönsterdelen med Koppar förgyllning, lät torka sen gjorde vi en färgtvätt med Svart Patio/Silver Patio blandat (50/50). Det blir en stålgrå färg. Sen får man skynda att torka av mönsterdelen med hushållspapper, Efterbehandla med impregnering.
Träplank-gjutformar finns som artikelvara!
Polyuretanformarna är slitstarka formar av högsta kvalité. Du får en detaljerad yta med djupa inskärningar och en hög klass på stengods.  Du måste göra en träram eftersom formarna är flexibla. Talka gärna formen ibland. Du kan lägga en tunn plast mellan träram och form så blir den lättare att dra ur. En speciell olja rekommenderas som släppmedel den kan beställas via oss. Vi har nu gjutit upp timmer-plattorna och småstensbeläggningsplattorna (finns under artiklar). Dessa formar är lätt att hantera, dock lite jobb med träramar. Formarna finns som artikelvara. Leveranstid 2-3 veckor.
I bild nedan kan du se att vi gjort en Brun Patio färgtvätt på den översta stenen. Annars kan du alltid färga in dessa direkt med Järnoxid pigment.


Vi har nu gjutit dessa som du ser i bild. Vi gjorde en Brun Patiotvätt på den översta. Fantastiskt utbud av fyra olika stora timmer sliprar som har visat sig vara en stor framgång. Anses som mycket fashionabla stengods produkter, återanvändning otaliga gånger och en bra vinst på att tillverka dessa själv. Formarna ger en mycket detaljerad yta, vilket i kombination med de rätta pigmenten kan producera en stengods produkt som är nästan omöjlig att skilja från äkta trä. En stor fördel med detta intervall är att sliprarna kan läggas i ett slumpmässigt mönster, så att stora områden som uteplatser och stigar kan konstrueras mycket enkelt utan att behöva skära stengodset. Beställ via info@villaelvira.se Lev.tid 2-3 veckor.


Träramarna bygger du med plyfa i botten, fyra vinkeljärn och träram runtom. Lämna gärna några cm av plyfaskivan på två av sidorna så blir den lätt att förflytta och även att vibrera.
Gothic gjutform. Rostbrun järnoxid färgtvätt. Gilders Paste som dekorering på reliefen.
Inklädd bordsskiva med plåtkakel. Fastspikat med plan möbelspik. Målat med Primer för att inte metallen skall rosta sönder. Sen har vi målat på Iron Paint, och sen Rost Activator och Green Patina om vartannat. Du får då lite ljusare o mörkar nyanser blandat. Sen har vi Behandlat med Xtreme Permacoat som är en typ av lack som skyddar metalleffekterna bra. Avslutat med Gilders paste som dekorering.
Gjuten i sol & måne gjutform. Färgtvätt svart Patio. Reliefen med Patio koppar.
Gjuten i gjutform Kantsten knot. Färgtvätt med Patio sand/guld blandat. Reliefen överdragen med Patio brun.
Kompass i Patio sand o guld.
Gjuten i Elvira kompass gjutform. Här som dekoration i en gammal trädgårdsstol.
Gjuten i Celtic knot gjutform.
Gjuten i Sol&Måne gjutform. Färgtvätt hela plattan med Patio Svart.
Reliefen dekorerad med Patio guld. Behandlad med stenolja. Inskickad av Anette Keiser

Gjuten i English flower gjutform. Målad punktvis med Patio färger. Färgtvätt på hela tavlan med Röd och Tegel Patio. Torkat av med fuktig trasa och fått fram de underliggande färgerna. Sist Instant Rost punktvis.

Gjuten i Grankvist-gjutform. Färgtvätt Patio svart. Överdrag på reliefen med Patio Grön och Guld.
Gjuten i Bin-gjutform.
Gjutet blad. Målat med Patio grön Patio guld, och instant rost.
Gjuten i Gothic gjutform. Färgtvätt med svart järnoxid  och reliefen med Patio Koppar.
Gjuten i Gräshoppa gjutform. Målad med Svart Patio och reliefen med Grön Patio. 
Gjuten i Celtic knutar gjutform. Färgtvätt med ockragul oxidfärg.  Reliefen avtorkad med fuktig trasa.
Gjuten i Kompass gjutform. Färgtvätt med Patio duvblå. Reliefen målad med Patio guld.
Gjuten i Victoria gjutform. Svart järnoxidpulver blandad i betongen. Mängd oxidfärg 5% av betongens vikt. Behandlad med stenolja och stenskydd.
Gjuten i Gothic gjutform. Instant Rost Komp 1 målad på hela plattan sedan komp 2 (den som gör att rostningen sätter igång) målat bara på reliefen.
Gjuten i Medeltida gjutform. Målad med Patio Duvblå och Granit. Reliefen med Patio guld.

Gjuten i Kompassros gjutform. Färgtvätt med Patio brun. Reliefen målad med Patio duvblå.

Gjuten i English flower gjutform. Rostfärgad. Reliefen med Patio brun.

Gjuten i English flower gjutform. Färgtvätt med Patio turkos. Punktmålad med Instant Rost. Reliefen med Patio silver.

Gjuten i Castillion gjutform. Målad med tegelröd Patio. Reliefen målad med svart och grön Patio. Punktmålat Instant rost.

SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg